vineri, 23 septembrie 2022

Cum să cumperi o cădiță duș

Cădițele de duș reprezintă o parte esențială a oricărei cabine de duș și, având atât de multe variante, poate fi dificil să știi care este cea mai bună.

Iată o prezentare generală a tipului de cădițe de duș disponibile și a lucrurilor la care trebuie să fii atent atunci când alegi o nouă cădiță duș.

Forme și dimensiuni ale unei cădițe duș

Cădițele de duș sunt disponibile într-o varietate de forme și dimensiuni pentru a se potrivi cabinei de duș pe care o alegi. Iată principalele forme de cădițe de duș și dimensiunile în care sunt disponibile.

Cădiță duș dreptunghiulară

Cădițele de duș dreptunghiulare oferă cel mai mult spațiu și sunt utilizate cu uși de duș glisante sau dușuri de tip walk-in. Pot avea dimensiuni cuprinse între 900x700mm și 1700x900mm.

Cădiță duș pătrată

Cădițele de duș pătrate sunt o opțiune versatilă, deoarece pot fi folosite cu o gamă largă de uși de duș, cum ar fi cele pivotante și bi-fold, ceea ce face ca această formă să fie ideală pentru băile mai mici și pentru camerele de baie. Există cădițe de duș pătrate cu dimensiuni cuprinse între 760x760mm și 1000x1000mm.

Cădiță duș cu cadran

Cădițele de duș cu cadran au o parte frontală curbată și se potrivesc în colțul băii, ajutând la maximizarea spațiului - acestea au dimensiuni cuprinse între 800x800mm și 1000x1000mm. Există, de asemenea, cădițe de duș cu cadran decalat, care au o parte mai lungă decât cealaltă - dimensiunile variază de la 900x760mm la 1200x900mm.

Din ce sunt făcute cădițele de duș?

Baia este extrem de utilizată de-a lungul anilor și de aceea este important să cumperi o cădiță duș de cea mai bună calitate pe care ți-o poți permite pentru a te asigura că rezistă în timp. Cădițele de duș sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, cum ar fi rășina sau acrilicul.

Cădițele de duș acrilice sunt ușoare și au de obicei o grosime de aproximativ 4,5 mm și sunt întărite cu lemn. O cadita dus acrilică permite o flexibilitate mai mare, dar odată cu o flexibilitate mai mare vine și o șansă mai mare de rupere.

Cădițele de duș din rășină sunt fabricate dintr-un amestec de minerale naturale și un compus de rășină care oferă o opțiune ușoară, dar durabilă. Acest material nu se va îndoi sau deforma așa cum ar face o cădiță duș acrilică. Cădițele din rășină sunt acoperite cu acrilic ABS, care este ușor de curățat, cald la atingere și rezistent la zgârieturi.

Cât de adânci sunt cădițele de duș?

Deși există o gamă imensă de dimensiuni de cădițe duș disponibile, există, de asemenea, diferite adâncimi / înălțimi. Aproape toate cădițele de duș moderne au un design cu nivel scăzut, ceea ce asigură un acces mai ușor și creează un aspect minimalist. Cădițele de duș pot avea o adâncime de până la 30 mm, dar dacă ai nevoie să ridici cădița, o poți face cu un set de picioare și panouri. Acestea includ picioare reglabile și un capac cu clips pentru a ascunde țevile. Capacul îți permite, de asemenea, să accesezi cu ușurință instalațiile sanitare, precum și orice baterii baie ascunse.